Perlička vařená v mléce s omáčkou z červeného vína
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1317 kcal
- Sacharidy 226 g
- Tuky 26 g
- Sodík 2138 mg
- Bílkoviny 98 g
- Uhlovodany 217 g
- Cholesterol 177.5 mg
- Draslík 8147 mg
- Vláknina 216200 mg
- Vitamín A 216200 mg
- Vitamín B6 2.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 234.3 mg
- Vitamín E 3.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vinnou omáčku připravíme tak, že červené víno s cukrem necháme cca 20min vařit na živém ohni, dokud se nezredukuje cca na polovinu množství.
-
2
Maso z perličky nakrájíme na kusky a 2-3min orestujeme na 30ml rozpáleného oleje. Ochutíme solí a zalijeme mlékem. Po 15min maso z mléka vyjmeme a tekutinu necháme vařit dalších cca 10min. Přidáme nastrouhaný zázvor a dochutíme solí. Poté perličku vrátíme do hrnce, povaříme ještě 1min a odstavíme.
-
3
Mezitím očistíme artyčoky, rozkrojíme je na 4 části a orestujeme na zbylém oleji. Zalijeme naběračkou vody a necháme dusit cca 8min.
-
4
Vinnou omáčku zahustíme maizenou rozpuštěnou v trošce vody a asi 1min povaříme.
-
5
Maso rozdělíme na talíře a podáváme spolu s artyčoky a omáčkou.