Vepřové kotlety marinované v bílém víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 1 dl Víno bílé
  • 0.5 šálek Hovězí vývar základní
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 312 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 237 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 91 mg
  • Draslík 420.1 mg
  • Vláknina 918.7 mg
  • Vitamín A 918.7 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kotlety lehce naklepeme, od kosti do poloviny uvolníme, osolíme a poprášíme zázvorem. Vložíme je do kastrolu, pokapeme vínem a necháme 1 hodinu uležet.

  • 2

    Na másle (nebo na oleji) opečeme kotlety na každé straně asi 3 minuty. Přendáme je do nahřáté nádoby.

  • 3

    Ve zbylém tuku mírně osmahneme jemně nakrájenou cibuli, poprášíme paprikou a zamícháme. Přilijeme marinádu z vína, trochu vývaru a smetanu. Povaříme 5 minut a kotlety v omáčce jen prohřejeme.

  • 4

    Podáváme s rýží.

Komentáře k receptu