Vepřové kotlety marinované v bílém víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 312 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 20 g
- Sodík 237 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 91 mg
- Draslík 420.1 mg
- Vláknina 918.7 mg
- Vitamín A 918.7 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 36.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté kotlety lehce naklepeme, od kosti do poloviny uvolníme, osolíme a poprášíme zázvorem. Vložíme je do kastrolu, pokapeme vínem a necháme 1 hodinu uležet.
-
2
Na másle (nebo na oleji) opečeme kotlety na každé straně asi 3 minuty. Přendáme je do nahřáté nádoby.
-
3
Ve zbylém tuku mírně osmahneme jemně nakrájenou cibuli, poprášíme paprikou a zamícháme. Přilijeme marinádu z vína, trochu vývaru a smetanu. Povaříme 5 minut a kotlety v omáčce jen prohřejeme.
-
4
Podáváme s rýží.