Skopové řízky se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Skopová kýta
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 ks Citrony
  • 0.25 l Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 385 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 149 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 38.5 mg
  • Draslík 168.8 mg
  • Vláknina 2602.8 mg
  • Vitamín A 2602.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na řízky, kraje nařízneme a maso osolíme a na jedné straně poprášíme zázvorem.

  • 2

    Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli a řízky na ní po obou stranách opečeme. Mírně podlité je dusíme a po chvíli přidáme papriku a citronovou šťávu.

  • 3

    Když jsou řízky měkké, přilijeme smetanu rozmíchanou s moukou a povaříme asi 5 minut.

  • 4

    Podáváme s noky, makaróny nebo s houskovými knedlíky.

Komentáře k receptu