Jednoduchý jablkový koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 600 g Jablka
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Cukr moučkový
  • 1.5 kávová lžička Citronová kůra
  • 2 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1.5 dl Mléko polotučné
  • 5 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 417 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 11 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 75.1 mg
  • Draslík 138 mg
  • Vláknina 5764.2 mg
  • Vitamín A 5764.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Všechny suroviny smícháme a vypracujeme z nich těsto, které dáme asi na 30 minut do lednice.

  • 2

    Oloupeme jablka, zbavíme je jadřinců, nakrájíme či nastrouháme nahrubo a chvilku podusíme s cukrem a skořicí (skořici a cukr použijeme dle chuti).

  • 3

    Vyválíme z těsta dva pláty, jeden přeneseme na suchý plech. Rozetřeme na něj podušená jablka a přikryjeme druhým plátem, který potřeme bílkem.

  • 4

    Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 35 minut. Povrch koláče má mít zlatavou barvu.

  • 5

    Po vychladnutí koláč pocukrujeme vanilkovým cukrem.

Komentáře k receptu