Filé s rajčatovým protlakem a křenem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 245 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 9 g
- Sodík 61 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 82 mg
- Draslík 109.8 mg
- Vláknina 4089.5 mg
- Vitamín A 4089.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté porce filé osolíme a poprášíme hladkou moukou.
-
2
Na másle sklovitě zpěníme cibuli nakrájenou na kroužky, vložíme na ni filé a po obou stranách je opečeme. Cibule nesmí zhnědnout.
-
3
Nakonec přidáme trochu zředěný protlak, mírně podlijeme a dusíme.
-
4
Podáváme sypané nastrouhaným křenem a ozdobíme dílky citronu. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo rýže.