Celer zapékaný se sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 114 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 7 g
- Sodík 374 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 14.8 mg
- Draslík 305.2 mg
- Vláknina 3460.2 mg
- Vitamín A 3460.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný celer nakrájíme na hranolky, zalijeme vývarem a uvaříme téměř doměkka.
-
2
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji odvarem z celeru a mlékem, přisolíme a přidáme nastrouhaný sýr.
-
3
Zapékací mísu silně vymastíme, vložíme do ní celer a zalijeme omáčkou. Povrch posypeme strouhankou, pokapeme máslem a zapečeme dorůžova.