Fazolkový nákyp
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 262 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 16 g
- Sodík 318 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 263.6 mg
- Draslík 488.2 mg
- Vláknina 10516.2 mg
- Vitamín A 10516.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.2 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté fazolky zbavené vláken nakrájíme šikmo na proužky. Osolíme je a dusíme na lžíci másla téměř doměkka a do vydušení šťávy.
-
2
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, po částech ji zalijeme mlékem a vymícháme na hustou kaši.
-
3
Jíšku vložíme do mísy, osolíme a postupně zamícháme žloutky, nasekanou petrželku a fazolky. Nakonec lehce vmícháme pevný sníh z bílků.
-
4
Do vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy směs urovnáme a dáme péci do předehřáté trouby asi na 30 minut.
-
5
Podáváme s vařenými bramborami a rajčatovým salátem.