Fazolkový nákyp

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Fazolové lusky zelené
  • 5 g Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 262 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 318 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 263.6 mg
  • Draslík 488.2 mg
  • Vláknina 10516.2 mg
  • Vitamín A 10516.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.2 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté fazolky zbavené vláken nakrájíme šikmo na proužky. Osolíme je a dusíme na lžíci másla téměř doměkka a do vydušení šťávy.

  • 2

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, po částech ji zalijeme mlékem a vymícháme na hustou kaši.

  • 3

    Jíšku vložíme do mísy, osolíme a postupně zamícháme žloutky, nasekanou petrželku a fazolky. Nakonec lehce vmícháme pevný sníh z bílků.

  • 4

    Do vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy směs urovnáme a dáme péci do předehřáté trouby asi na 30 minut.

  • 5

    Podáváme s vařenými bramborami a rajčatovým salátem.

Komentáře k receptu