Omáčka Gribiche

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 338 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 477 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 739.7 mg
  • Draslík 272.5 mg
  • Vláknina 1439 mg
  • Vitamín A 1439 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Prolisované žloutky utřeme s pažitkou (nebo s jinými bylinkami). Přikapeme olej a přidáme hořčici, sůl a pepř.

  • 2

    Do hotové omáčky zamícháme jemně nakrájené bílky.

Komentáře k receptu